parastas

Parastasul de șapte ani pentru părinte Proclu și lansarea cărții: „Părintele Proclu - file de Pateric III”

Părintele Proclu Nicău (1928-2017) a fost un rod al lucrării Duhului Sfânt, manifestată prin neîncetata rugăciune, prin smerenia şi dragostea sa faţă de semeni, pe care îi simţea ca pe „fraţii mai mici ai lui Hristos” (Matei 25, 40). A iubit întâi de toate smerenia. De aceea şi lucrarea lui s-a făcut, în cea mai mare parte, în taină. Dumnezeu, însă, după nemincinosul Său cuvânt, nu a lăsat „lumina ascunsă sub obroc”, ci a scos-o la vedere ca să „lumineze tuturor celor din casă” (Matei 5, 15).

Am primit nenumărate mesaje de la cei care au citit cele două volume ale cărţii „...

Parastasul de doi ani pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen

Dragi prieteni ai mănăstirii noastre,

Luni, 16 mai 2022, la prăznuirea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, va avea loc și Slujba Parastasului pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, la doi ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Îi aşteptăm cu drag pe cei care l-au cunoscut și prețuit pe Înalpreasfințitul și care doresc să înalțe calde rugăciuni pentru sufletul celui ce a fost numit, pe bună dreptate, „părintele întregii Bucovine”.

Programul evenimentului:

Ora 9,00: Sf. Liturghie arhierească

Ora 11,00: Slujba...

Parastasul de cinci ani pentru părintele Proclu

Dragi prieteni ai mănăstirii noastre,

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, la Mănăstirea Sihăstria Putnei va avea loc slujba parastasului pentru Părintele Proclu, la cinci ani de la trecerea sa la cele veșnice.

După slujba parastasului, va avea loc și lansarea cărții: „Doamne, să ajungă toți în Rai!”, o broșură ce conține cuvinte de folos și sfaturi ale Părintelui.

Vă așteptăm pe toți cu drag!

Programul evenimentului:

Ora 9,00: Sf. Liturghie

Ora 10,30: Parastasul pentru părintele Proclu

Ora 11,00: Lansarea cărții „Doamne, să ajungă toți în...

Parastasul de patru ani pentru părintele Proclu

Dragi prieteni ai mănăstirii noastre,

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi, la Mănăstirea Sihăstria Putnei va avea loc slujba parastasului pentru Părintele Proclu, la patru ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Îi aşteptăm cu drag atât pe cei care l-au cunoscut pe Părintele, cât şi pe cei care doresc să-l întâlnească în rugăciune după trecerea sa la Domnul.

Programul:

Ora 9,30: Sf. Liturghie

Ora 11,30: Parastasul pentru părintele Proclu

Ora 12,00: Agapa frățească

Obştea Sfintei Mănăstiri Sihăstria...