Recomandări

Nu plânge, Maică Românie!

Nu plânge, Maică Românie interpretat de Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale. Aceste versuri au fost găsite ȋn ranița unui soldat mort ȋn toamna anului 1918, pe muntele Sorica, din Carpații de Curbură.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Petru la Sihăstria Putnei, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nectarie

În perioada 7-9 Noiembrie 2023, mănăstirea noastră l-a avut ca oaspete pe Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Înaltpreasfinția sa a slujit Sfânta Liturghie, împreună cu Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, joi, 9 Noiembrie 2023, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Academic „Byzantion” din Iași.

Cuvânt pentru perioada Postului Adormirii Maicii Domnului și nu numai

Întru naştere Fecioria ai păzit, întru Adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare; mutatu-te-ai la Viaţă, fiind Maica Vieţii şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre. (Troparul Praznicului)

Perioada Postului, transmisă din generație în generație de către Sfinții Părinți, ne-au arătat prin exemple vii de sfințenie că perioada care urmează nu e un îndemn zadarnic. Este, de fapt, un timp prielnic, în care creștinul este sprijinit de Maica Domnului să se înfrâneze conștient prin abținerea de la bucate (așa cum este perceput în primă instanță), dar mai...

Pagini