Sihăstria Putnei

Sfântul Cuvios Paisie

Despre viața Sfântului Cuvios Paisie se cunosc puține date. S-a născut în anul 1701, fiind apropiat ca vârstă de starețul Sila. A fost egumen la Mănăstirea „Sfântul Ilie”, viețuiește un timp la Mănăstirea Râșca, după care vine la Schitul Sihăstria Putnei.

Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Duminică, 24 martie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Prima Duminică din Post (a Ortodoxiei), a adus un număr mare de credincioși în biserica mare a mănăstirii, cu hramurile „Izvorul Tămăduirii“ și „Sfântul Serafim de Sarov“, la sfârșitul slujbei, având loc și procesiunea cu sfintele icoane.

Dublă Bună Vestire la Sihăstria Putnei – hram și comuniunea sfinților

Ziua de 25 martie 2024, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Praznicul împărătesc al Bunei Vestiri , reprezintă un moment de înaltă emoție pentru obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei, întrucât este hramul istoric al acestui locaș monahal. Luminișul în care încă de la jumătatea mileniului trecut s-au retras numeroși pustnici iubitori de isihie pentru a se îndepărta de lume și a-și închina viața întru totul lui Dumnezeu, a strălucit în aceste ultime zile ale Mărțișorului prin multitudinea rugăciunilor înălțate de viețuitori, cât și de cei care îndrăgesc această mănăstire. Toți cei ce au trecut...

Pagini