Paisie și Natan

Sărbătoarea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Astăzi, 16 mai 2024, când Biserica Ortodoxă Română și poporul binecredincios din Bucovina cinstește cu multă evlavie praznicul Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, obștea mănăstirii și închinătorii săi au trăit momente de aleasă bucurie duhovnicească, lăudând în cântări pe „treimea de cuvioși care se roagă Treimii pentru noi” (cântare din Paraclisul Cuvioșilor).

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul...

Programul Sărbătorii Sfinților Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei

Veselește-te în Domnul și saltă duhovnicește, fericită obște a Sihăstriei Putnei, că astăzi ca o primăvară a venit la tine cu flori preaminunate dintru grădinile cele cerești pomenirea cuvioșilor sihaștri; că cei pe care i-ai purtat în sânul tău astăzi, prin lucrarea Duhului, au înflorit și tuturor dăruiesc buna-mireasmă a Harului veselind sufletele celor ce cu credință săvârșesc sfântă pomenirea lor. (Stihira întâia de la Litie)