Păstrează distanța, dar fii aproape de omul necăjit!

Versiune tipar PDF version Send by email

Crăciunul este sărbătoarea mare a apropierii Fiului lui Dumnezeu de umanitate, într-un mod atât de strâns unit încât nimeni și nimic nu le mai poate despărți.

În acest spirit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic și cu purtarea de grijă a Părintelui Stareț Nectarie Cinci, Mănăstirea Sihăstria Putnei a implementat, cu sprijinul generos al unor ucenici ai mănăstirii și sub coordonarea Protosinghelului Grigorie Călin un proiect intitulat Păstrează distanța, dar fii aproape de omul necăjit!

Proiectul s-a adresat mai multor familii sărace din județul Vaslui și a propus oferirea de sprijin material la peste o sută de familii. Duhul care a animat pe ostenitorii acestui proiect a fost unul de entuziasm și recunoștiință. Entuziasm pentru că din darul Nașterii lui Hristos ne-am hrănit și motivat, iar recunoștiință pentru că am trecut cu bine acest an dificil 2020, mulțumind lui Dumnezeu pentru grija și ocrotirea arătată față de mănăstire.

Localitățile vizitate din județul Vaslui au fost: satul Banca-Sat( 25 de familii), satele Bursuci și Horga (9 familii), satul Crâng (11 familii), satele Mireni și Chilieni (14 familii), satul Pogana (9 familii), satele Tomești și Bogești (30 de familii). În satul Bogești, la Căminul de bătrâni, 50 de persoane s-au bucurat de daruri care au constat în pulovere, pijamale, pături, pantaloni și veste. Fiecare familie a primit alimente (ulei, zahăr, orez, telemea, cașcaval, bulion) și dulciuri iar câteva dintre ele, mai necăjite, au primit lemne pentru foc.

Printre binefăcătorii care au contribuit la realizarea acestui proiect am dori să amintim pe: Mihaela și Markus din Germania, Marcel și Maria, Petru și Rodica din Anglia, Radu și Ramona, Ilie și Aurica, Cristi și Mihaela-Elena, Ilie și Maria Magdalena, Ionuț și Alina.

De acest proiect s-au bucurat și copiii din Centrul de recuperare și reabilitare de la Dersca, județul Botoșani.

Slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit  să fim părtașii milei Sale coborâte printre noi în chipul veșnic binecuvântat al Fiului  Său!

Alte articole despre:

Adăugați un gând