Când a fost să moară Ștefan
Cântare patriotică interpretată de membrii coralei „Fiii Bucovinei” a Protopopiatului Rădăuți.
Purtați de duhul dragostei față de Dumnezeu și de țara în care El a rânduit să viețuim, și fiind responsabili înaintea Domnului față de fiii duhovnicești ai mănăstirii noastre, adresăm acest cuvânt părintesc, în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare și a tulburărilor apărute pe marginea acestui subiect.
Articolul conține linkurile de unde se pot descărca icoanele pe toate cele 12 luni ale anului.
Astăzi, 16 mai 2024, când Biserica Ortodoxă Română și poporul binecredincios din Bucovina cinstește cu multă evlavie praznicul Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, obștea mănăstirii și închinătorii săi au trăit momente de aleasă bucurie duhovnicească, lăudând în c
Fotoreportaj realizat la Mănăstirea Sihăstria Putnei de praznicul „Izvorului Tămăduirii”, unul dintre hramurile bisericii mari, vineri, 10 mai 2024.
Fotoreportaj realizat în cadrul slujbei Spălării picioarelor din Joia Mare de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, 2 mai 2024.
Duminică, 24 martie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Ziua de 25 martie 2024, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Praznicul împărătesc al Bunei Vestiri, reprezintă un moment de înaltă emoție pentru obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei, întrucât este hramul istoric al acestui locaș monahal.
Sâmbătă, 30 martie 2024, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, va avea loc slujba Parastasul de patru ani pentru Monahia Filofteia Nicău, sora Părintelui Proclu.
07:30 - Utrenia, Ceasurile I, III, VI
09:00 - Sfânta Liturghie
10:30 - Slujba Parastasului