Dacă, din ruini părăsite, Sihăstria Putnei arată astăzi așa, aceasta se datorează oamenilor inimoși care au înțeles că e nevoie de împreună-lucrare pentru a desăvârși un lucru frumos. Le suntem recunoscători tuturor celor care, cu un gând bun, cu o îndrumare, cu o rugăciune sau cu un sprijin material ori financiar sunt părtași la conturarea chipului nou al Sihăstriei de la Putna.

După aproape 25 de ani de la redeschidere, mulțumim lui Dumnezeu pentru toate cele rânduite. Și Îi cerem, în rugăciune, binecuvântarea și ajutorul pentru celelalte lucrări și ascultări care sunt în curs de desfășurare: bucătăria nouă a trapezei (sala de servire a mesei), pictura bisericii mari, căminul de bătrâni, sistematizarea incintei. Și, dacă pentru o familie obișnuită, traiul astăzi nu este tocmai ușor, cu atât mai mult pentru o comunitate unde zilnic mănâncă peste 100 de persoane (în duminici vreo 300), cu 6 centrale termice, cu zeci de încăperi de iluminat, cu bătrâni care au nevoie de îngrijire și oameni sărmani care, zilnic, personal sau prin scrisori, ne cer un ajutor.

Dacă lăuntrul vă îndeamnă să fiți părtași în această lucrare a noastră, fie binecuvântat Dumnezeu pentru acest gând sădit în cele de taină ale inimii. Darul dumneavoastră îl puteți trimite prin poștă la această adresă:

Mănăstirea Sihăstria Putnei

727455, loc. Putna, jud. Suceava

(dacă vi se cere numele unei persoane, indicați numele părintelui stareț, Clinci Ionel)

Sau într-unul din conturile bancare

LEI: RO82 RNCB 0241 0230 4267 0001
EURO: RO55 RNCB 0241 0230 4267 0002

deschise la BCR, Agenția Putna Rădăuți

Adresa băncii: BCR SA, Agenția Putna Rădăuți, str. Putnei, nr.1, bl.21, parter, județul Suceava, cod postal 725400.

SWIFT: RNCBROBU   sau   http://www.sihastriaputnei.ro/recomandari/formularul-230-cu-privire-la-d...

Deodată cu ofranda, trimiteți-ne și numele dumneavoastră pentru a fi pomenite la Sfânta Biserică și a invoca mila lui Dumnezeu asupra celor pe care îi purtați în rugăciune. O puteți face tot prin poștă, sau puteți folosi formularul din Contact.