Cum ajungeţi la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Dacă alegeţi să călătoriţi cu trenul, trebuie să veniţi până la Suceava, iar de aici, luaţi un microbuz până la Putna. De la Mănăstirea Putna până la Mănăstirea Sihăstria Putnei sunt 3,7 km, care pot fi parcurşi pe jos, în aerul plăcut de munte.

Lista curselor Suceava - Putna.

Lista curselor Rădăuţi - Putna.

Dacă preferaţi să călătoriţi cu maşina, aveţi, după caz, următoarele variante:

Din Bucureşti

Cel mai scurt traseu rutier este pe drumul european E85, până la Spătăreşti (înainte de Fălticeni), unde trebuie să o luaţi spre Gura Humorului. În giratoriul din Păltinoasa (înainte de Gura Humorului) se virează la dreapta spre Cacica, apoi se trece prin Marginea, Vicov şi Putna. Cu 200 de metri înainte de intrarea în Mănăstirea Putna, un drum la stânga, marcat de indicator, vă duce până la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Dacă veniți pe E85, puteți să vă continuați drumul și prin Fălticeni, Suceava, apoi trebuie să o luați spre Rădăuți, treceți prin Gălănești, Vicov și ajungeți la Putna.

Din sudul ţării

În funcţie de apropierea de Bucureşti, poate fi urmat acelaşi drum ori se poate opta pentru traversarea munţilor, prin Transilvania. Dacă se alege traseul prin Transilvania, în funcţie de timpul disponibil şi de preferinţă, se poate opta pentru a trece în Moldova pe la Oneşti, Cheile Bicazului sau Vatra Dornei. Indiferent de opţiune, după ajungerea în Moldova se va face joncţiunea cu ultima parte a drumului ce vine de la Bucureşti.

Din vestul ţării

În funcţie de locaţia de pornire, se va urma traseul preferat pentru a ajunge în Moldova. De aici, se urmează traseul cel mai scurt către Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Recomandare: Pentru o documentare optimă a traseului, vă recomandăm să folosiţi Google Maps.

 

Cazare

Arhondaricul mănăstirii 12:00 - 17:00 (gratuit: 0768811387)

Casa Sebastian (in regim de pensiune si cu plată: 0766430707)

Casa Pimen 12:00 - 17:00 ( in regim de pensiune si cu plată: 0768811387).

De asemenea, vă recomandăm următoarele pensiuni din apropierea mănăstirii noastre, care oferă cazare în condiţii bune şi la preţuri acceptabile.

Pensiunea Daria

Tudorița Duret: 0721 128 987

duret_tudorita_1959@yahoo.com

Cabana Putna Dorina

Dorina Ionaș: 0744 395 423

cabanaputnadorina@mail.com

Pensiunea Mădălina

Ilie Cenușă: 0744 386 104

pensiuneamadalina@yahoo.com

 

Vă rugăm să reţineţi că recomandările noastre sunt pur orientative şi vizează strict confortul pelerinilor. Mănăstirea Sihăstria Putnei nu are niciun fel de beneficiu de pe urma acestor recomandări.

 

Ce mai puteţi vizita prin împrejurimi

Nordul Bucovinei e o parte a României recunoscută pentru mănăstirile sale. Vedeţi pe hartă cum se situează mănăstirea noastră în raport cu alte vestite lăcaşuri sfinte ale Bucovinei: