Sfințirea bisericii mari a Mănăstirii Sihăstria Putnei

Versiune tipar PDF version Send by email

După ani de osteneală și muncă, cu recunoștință față de Dumnezeu și de ctitori, duminică, 27 august 2017, se va împlini rânduiala de sfințire a bisericii mari de la Sihăstria Putnei.

Lucrarea oamenilor a fost zidirea din piatră, lemn și culoare. Făcută cu ajutorul celor care, neluători aminte la cei ce defaimă, au adăugat sprijinul lor la jertfa monahilor, în frunte cu părintele stareț Nectarie, pentru a zidi o Casă Domnului.

După rânduieli străvechi și predanii sfinte, slujba de târnosire este oferirea lucrării mâinilor nostre Domnului, Stăpânului. Mai departe, va fi lucrarea Lui. Lucrare de sfințire, de binecuvântare, de mângâiere. Toate aici, în Casa Lui. Prin slujirea celor pe care i-a rânduit a-I împlini, în chip văzut, lucrarea sfântă nevăzută.

Vă așteptăm, cu mult drag, să ne fiți alături la această rugăciune de închinare. Ne vor bucura cu prezența și binecuvântarea sobor ales de arhierei - în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților - părinți stareți, preoți și diaconi.

Programul manifestărilor va fi următorul:

Sâmbătă, 26 august

18.00: Slujba de priveghere în cinstea zilei de duminică, a pomenirii Sfântului Cuvios Pimen cel Mare, combinata cu slujba Înnoirii bisericii, specifică rânduielii de sfințire a unui nou locaș

Duminică, 27 august

08.00: Slujba de Sfințire a apei

08.30: Slujba de Sfințire a bisericii

09.30: Sfânta Liturghie

12.00: Lansarea albumului de fotografii „Zâmbetul Împărăției”, realizat de Pr. Prof. Constantin Necula (text), dl Dragoș Lumpan (foto), dimpreună cu obștea mănăstirii

13.00: Agapa

Binecuvinteză, Doamne, lucrarea noastră și primește, în această nouă Casă a Ta, rugăciunile poporului celui binecredincios.

Alte articole despre:

Adăugați un gând