Siropul de soc

Versiune tipar PDF version Send by email

O băutură răcoritoare făcută în casă.

Cum îl facem?

1. La 10 l de apă este nevoie de 50 de flori de soc, proaspete, şi 1 kg de lămâi tăiate felii.

2. Se fierbe aproximativ o oră, se strecoară şi se amestecă cu zahăr (1 kg de zahăr la 1 l de sirop).

3. Se fierbe încă o oră, până ce se adună spuma la mijlocul vasului.

4. După ce se răceşte, se toarnă în sticle, care sunt păstrate apoi la loc răcoros.

5. Se serveşte cu apă rece (plată sau minerală).

La ce este bun socul?

1. În general, se ştie că florile de soc au proprietăţi sudorifice, laxative, diuretice, antinevralgice şi antiseptice.

2. Ceaiul din flori de soc este indicat în boli renale şi ale vezicii urinare, constipaţie, obezitate. Un ceai bun se face adăugând 200 ml de apă clocotită peste o linguriţă cu vârf de flori uscate şi mărunţite. Se acoperă şi se lasă la infuzat 15 minute.

3. La fel, ceaiul din flori de soc ajută mult în afecţiuni ale aparatului respirator (gripe, bronşite, tuse persistentă, etc.). În acest caz, se lasă la infuzat ceva mai mult timp. 

Alte articole despre:

Adăugați un gând