Vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Daniel în Sihăstria noastră

Versiune tipar PDF version Send by email

Astăzi, după Liturghia săvârşită în ziua de pomenire a Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt de la Putna, Înaltpreasfinţitul Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vizitat pentru prima dată sihăstria noastră.

Înaltpreafințitul Părinte Mitropolit a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și de Preasfințitul Ioachim Băcăoanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, precum și de unii membri ai Centrului Eparhial Iași.

Părintele stareţ Nectarie le-a prezentat distinșilor oaspeți stadiul lucrărilor la biserica nouă, precum şi programul iconografic stabilit. Părintele mitropolit a remarcat ingeniozitatea arhitecturii interioare, cu frumoasele arcade sub formă de clopot. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția sa a lăsat o însemnare pe prima filă a Evangheliei, numind Sihăstria Putnei, „loc de sfințire a vieții și de povățuire a pelerinilor”. Un adevărat program de viață a monahilor de aici!

La plecare, părintele stareţ i-a oferit părintelui mitropolit o traistă bucovineană şi albumul „Chipuri de viaţă monahală”.

Alte articole despre:

Adăugați un gând