Rânduire pentru timpul încercării

Versiune tipar PDF version Send by email

„Cel care se teme de Domnul n-are teamă de nimic; el nu tremură, căci Dumnezeu este nădejdea lui!” - Ecclesiasticul 34, 14

      Iubiți credincioși,

      Vedem în ultima perioadă că țara noatră și lumea întreagă este din ce în ce mai îngrijorată de acest nou virus, care sădește neliniște în sufletele tuturor. Așa cum știm, la nivelul instituțiilor responsabile s-a constituit o comisie ce propune și implementează o serie de măsuri ce vor ajuta la ținerea sub control a acestei situații de criză.

      De aceea, am hotărât ca perioada următoare, să săvârșim Sfintele Slujbe din timpul săptămânii, după rânduiala de până acum, însă duminica și în sărbătorile importante din perioada ce urmează, Sfânta Liturghie se va săvârși afară, transformând întreaga poiană a mănăstirii noastre într-un mare pridvor, în care vă invităm să fiți icoane. 

      În același timp, nu trebuie să uităm că această perioadă delicată poate să constituie pentru noi un moment în care ne evaluăm și întărim relația noastră cu Hristos, bineștiind că „Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce Îl iubesc pe El” (Romani 8, 28).

      De aceea, înălțăm gând de rugăciune către Hristos Dumnezeu, Adevăratul Doctor al sufletelor dar și al trupurilor noastre, ca pentru rugăciunile Preacuratei Sale Maici dimpreună cu soborul sfinților, să trimită alinare și vindecare celor bolnavi, celor sănătoși dragoste spre slujirea celor în durere, dar tuturor deopotrivă întărire în credință, făcând din acest timp al încercării, un timp al cercetării și rodirii.

      Cu aleasă prețuire și dragoste,

      Arhim. Nectarie Clinci
      dimpreună cu frații mei cei întru Hristos

Alte articole despre:

Adăugați un gând