Pomenirea de 40 de zile a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen și a Maicii Filofteia

Versiune tipar PDF version Send by email

Cu Sfinţii odihneşte, Hristoase, sufletele adormiţilor robilor Tăi, unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit.

(Cântare din slujba Parastasului pentru cei adormiți)

Dragi prieteni ai mănăstirii noastre, așa cum știți încă ne aflăm în perioadă de doliu, după adormirea întru Domnul a Părintelui nostru Arhiepiscop Pimen.

Cât privește obișnuita legiuire cu privire la pomenirea IPS Părinte Pimen, vă anunțăm că sâmbătă, 27 iunie, va avea loc pomenirea de 40 de zile de la nașterea sa în veșnicie. Cu această ocazie va avea loc la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Sfânta Liturghie arhierească urmată de slujba parastasului. După acest moment, va urma, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arhiepiscop.

De asemenea, luni, 29 iunie, de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, vom săvârși slujba de parastas pentru Monahia Filofteia, sora părintelui Proclu, la 40 de zile de la trecerea ei la Domnul.

Mulțumindu-Vă pentru toată înțelegerea și dragostea Dumneavoastră, Vă îndemnăm ca în continuare să pomeniți la rugăciune ca Dumnezeu să așeze sufletele robilor Săi în lumina Preasfintei Treimi, iar pentru noi, cei rămași încă în luptă, să rânduiască cele ce ne sunt de folos, după adâncul cunoștinței Sale!

 

 

Alte articole despre:

Adăugați un gând