Înmormântarea părintelui Ieromonah Pimen Axinte

Versiune tipar PDF version Send by email

          Hristos S-a înălțat!

          Dragi prieteni ai mănăstirii noastre, cu durere în suflet vă anunțăm trecerea la cele veșnice a părintelui Ieromonah Pimen (Petru) Axinte, viețuitor la chilia „Tuturor Sfinților” din satul Costileva, comuna Ulma, județul Suceava, chilie ce aparținea duhovnicește de mănăstirea noastră.

          Părintele Pimen a văzut lumina zilei la Iași, în data de 23 august 1964, primind în familie o aleasă educație creștinească. A intrat în viața monahală la Mănăstirea Horaița din județul Neamț, unde a primit Taina Hirotoniei întru diacon și preot.

          După ce a viețuit mai mult de douăzeci de ani la Mănăstirile Horaița, Almaș și Bisericani, tânjind după viața liniștită a pustnicilor, în anul 2016 vine și se așează în zona Bucovinei, unde întemeiază o chilie închinată „Tuturor Sfinților”.

          Cu doar o lună înainte de adormirea sa, în data de 22 aprilie 2021, părintele Ieromonah Pimen s-a bucurat de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care a binevoit să binecuvinteze chiliile pustnicești din eparhie și pe viețuitorii lor, îndemnându-i cu acest prilej să slujească Domnului prin viață curată și prin neîncetată rugăciune.   

          Slujba de înmormântare a părintelui Pimen va avea loc sâmbătă, 12 iunie, imediat după Sfânta Liturghie ce va fi săvârșită la chilia „Maica Domnului Prodromița” din satul Costileva.

          Veșnica lui pomenire din neam în neam!

          Obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei

 

Alte articole despre:

Adăugați un gând