Prăjitură de post

Versiune tipar PDF version Send by email

Invită-ți familia sau prietenii la o seară de colinde. Și servește-i cu ceva bun: o prăjitură gustoasă de post și - nu-i așa? - o cană de vin fiert.

De ce avem nevoie?

Pentru două blaturi

  • 3 căni de zahăr
  • 3 căni de apă caldă
  • 1 cană de ulei
  • 6 căni de făină
  • 1 praf de sare
  • 3 plicuri praf de copt
  • 1 linguriță amoniac
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 300 g vișine

Pentru cremă

  • 500 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 125 g griș
  • 1 pachet margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 lămâi
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Pentru glazură

  • 3 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • Nucă de cocos pentru decor

Cum se face?

Blaturile

1. Zahărul, apa, sarea și uleiul se amestecă bine, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, vanilia, coaja de lămâie.

2. Se ung două tăvi cu margarină. În prima se toarnă jumătate din compoziție și se coace 30 minute la 180 grade.

3. În cealaltă jumătate de compoziție se adaugă două linguri de cacao și vișinele. Se toarnă în tavă și se coace 30 minute la 180 grade.

Crema

1. Se fierbe apa cu griș aproximativ 10 minute și se dă la răcit.

2. Margarina se freacă spumă cu zahărul pudră apoi se omogenizează cu grișul răcit, zeama de lămâie și esența de vanilie.

3. Crema se pune între cele două blaturi (după ce s-au răcit).

Glazura

Se fierb toate ingredientele (fără nuca de cocos) până se îngroașă. Se toarnă glazura peste prăjitură și se presoară nuca de cocos.

Alte articole despre:

Adăugați un gând