Fursecuri ca la mama acasă
Când eram mici, mama ne pregătea mereu ceva dulce. Chiar și atunci când nu prea avea ce cumpăra, erau deosebit de buni biscuiții simpli umpluți cu o cremă făcută repejor.
Din păcate, astăzi foarte puțini copii se mai bucură de un dulce făcut în casă. Cred că este foarte trist ca acolo unde sunt copii să nu se simtă mirosul de coptură.
Așadar, pentru fursecuri, avem nevoie de:
- 125 gr unt
- 125 gr zahăr
- 250 gr făină
- 2 gălbenușuri
- 1 linguriță amoniac
Cum procedăm?
1. Se face un aluat din care se decupează forme și se coc 15-20 minute la foc mic pe hârtie de copt.
2. Se pot lipi câte două cu marmeladă puțin încălzită sau cu ciocolată de menaj.
3. Se pot unge cu ciocolată topită, peste care se presară apoi nucă măcinată, nucă de cocos sau bomboane colorate.
4. Se pastrează în cutie metalică.