Vinul fiert, la mănăstire

Versiune tipar PDF version Send by email

Cu ce putem întâmpina mai potrivit pe colindătorii îngețați de frig și acoperiți de promoroacă, decât cu o cană bună de vin fiert? Iată cum îl facem noi.

Avem nevoie de

1 l de vin roșu, demisec

3 linguri zahăr

1-2 batoane  scorțișoară

5 boabe piper

10 boabe cuișoare

 

Și-l facem așa

1. Vinul se pune la fiert cu zahărul, amestecând încet până se topește.

2. Se pune apoi scorțișoara, piperul și cuișoarele și se lasă să fiarbă.

3. Se strecoară de mirodenii și se servește fierbinte.

 

E bine de știut

1. Se poate pune și mai mult zahăr; dar vinul își va pierde din aroma naturală.

2. Se poate folosi și vinul rose ori alb, dar nu va avea același gust.

3. Există în comerț și un amestec  de condimente pentru vinul fiert. Recomandăm însă rețeta tradițională.

Alte articole despre:

Adăugați un gând