Bucurie la moaştele Sfântului Nectarie

Versiune tipar PDF version Send by email

Mii de credincioşi au cerut mijlocirea Sfântului Ierarh Nectarie cu prilejul poposirii sfintelor sale moaşte în mănăstirea noastră.

În seara zilei de vineri, 19 februarie, biserica Izvorul Tămăduirii de la Sihăstria Putnei a fost neîncăpătoare pentru miile de credincioşi care au venit să-l cinstească şi ceară mijlocirile Sfântului Nectarie. Mâna dreaptă a sfântului a fost adusă de către o delegaţie de la Mitropolia din Eghina (Grecia), fiind însoţite în Bucovina de Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord. Ataşat de aceste meleaguri, preasfinţia sa a slujit în mijlocul unui sobor de preoţi şi diaconi Taina Sfântului Maslu, iar la final a rostit un cuvânt de îmbărbătare pentru pelerini, îndemnându-i să aibe credinţă puternică în Domnul, speranţă şi dragoste faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni, mai ales de cei aflaţi în suferinţă. 

În zorii zilei de sâmbătă s-a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie, sub protia Preasfinţitului Părinte Episcop Macarie, cerând de la Domnul ajutor şi binecuvântare pentru credincioşii prezenţi şi astăzi în număr mare, în jurul moaştelor plăcutului lui Dumnezeu Nectarie.

După îndătinata agapa, un grup de fraţi români din Basarabia au interpretat câteva cântece patriotice şi populare, în cinstea delegaţiei elene şi în prezenţa Arhipăstorului nostru, Părintele Pimen, al Sucevei şi Rădăuţilor.

Alte articole despre:

Adăugați un gând