La ce sunt buni fagurii de miere?

Versiune tipar PDF version Send by email

Albina este un exemplu minunat de hărnicie și curăție, iar din lucrarea ei avem și un bogat izvor de leacuri. Ce ar trebui să știm despre fagurele de miere (ceară)?

Alături de binecunoscuta miere, și fagurele de miere (ceară) are proprietăți folositoare în tratarea unor afecțiuni. În alcătuirea fagurilor intră toate celălalte produse apicole: miere, lăptișor de matcă, propolis, polen și nu în ultimul rând ceară.

Cel mai adesea fagurii sunt folosiți la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii (sinuzite, bronșite, rinite, calmează gâtul iritat) dar și în astenii, anemii, alergii, boli de stomac.

Mestecatul fagurelui de miere ajută la curățarea dinților de tartru, reglarea metabolismului și întărirea imunității. Masticația este recomandată și persoanelor care suferă de parodontită și sângerare gingivală.

Mod de administrare:

* Pentru întărirea imunității se recomandă mestecarea a 4 celule în fiecare zi câte 15- 30 de minute, timp de 30 de zile, primăvara și toamna.

* Pentru însănătoșirea gingiilor și curățarea dinților este necesar mestecarea fagurelui timp de 7 zile. După mestecare conținutul se aruncă.

Fagurele poate fi contraindicat persoanelor care suferă de diabet, colesterol, acid uric în sânge, obezitate și, bineînțeles, persoanelor care sunt alergice la produsele apicole.

Alte articole despre:

Adăugați un gând