Gând de încurajare și împreună-pătimire

Versiune tipar PDF version Send by email

„Domnul înalţă sufletul şi luminează ochii, dând vindecare, viaţă şi binecuvântare” – Sir. 34, 19

Dragi frați și surori, în această vreme de dor, așteptare și nădejde, am dori să vă punem și noi înainte câteva gânduri.

Trebuie avut în vedere, încă de la început, că  în jurul acestui virus se adună din ce în ce mai multă panică, iar aceasta este un mare deserviciu pe care ni-l facem. Un articol publicat recent pe o platformă de specialitate, confirmă faptul că până acum există mult mai multe daune din cauza panicii și a fricii, decât a virusului în sine. În acest sens, vă încurajăm să vă păstrați calmul, fără a minimaliza însă acest subiect, ci respectând reglementările emise de instituțiile acreditate și responsabile cu acest lucru.

În același timp, cea mai sigură „armă” în această încercare de a ne feri de contractarea acestui virus, este cu siguranță prevenția. De aceea, vă aducem în atenție măsurile recomandate de Ministerul Sănătății privind conduita socială în această prevenție (http://www.ms.ro/recomandari-privind-conduita-sociala-responsabila-in-prevenirea-raspandirii-coronavirus-covid-19/).

Dumnezeu să binecuvinteze toată răbdarea celor în suferință, toată dragostea și dedicarea medicilor și asistenților, toată jertfa celor ce aduc un strop mângâiere în vremurile de restriște și să răsplătească tuturor cu nepieritoare daruri.

Totodată să nu uităm că noi, cei ce din mila lui Dumnezeu suntem încă liniștiți, datori suntem să fim alături celor ce au nevoie de noi. Iar dacă nu putem sluji celorlalți cu lucruri din afara noastră, vă încurajăm să plecăm genunchiul la rugăciune, încă o dată, aducând așadar prinosul din cele dinlăuntru și Domnul va răsplăti dragostea noastră!

Dumnezeu să ne aibă pe toți în paza și mila Lui!

Alte articole despre:

Adăugați un gând