Lansarea cărții „Părintele Proclu - file de Pateric II”

Versiune tipar PDF version Send by email

Invitaţie la prezentarea cărții „Părintele Proclu - file de Pateric II”, ce va avea loc cu prilejul parastasului pentru părintele Proclu.

          Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va avea loc la Mănăstirea Sihăstria Putnei, slujba Parastasului pentru părintele Proclu Nicău, cel ce în urmă cu doi ani s-a mutat la Cel pe Care L-a iubit cu dragoste neasemănată. 

         Totodată, după săvârșirea slujbei de pomenire, va avea loc și lansarea celui de-al doilea volum al cărții „Părintele Proclu - file de Pateric”. Părintele Proclu a fost un rod al lucrării Duhului Sfânt, manifestată prin neîncetata rugăciune, prin smerenia și dragostea sa față de semeni, pe care îi simțea ca „frați mai mici ai lui Hristos” (Matei 25, 40). Părintele a iubit întâi de toate smerenia. De aceea și lucrarea lui s-a făcut în cea mai mare parte, în taină. Dumnezeu însă, după nemincinosul Său cuvânt, nu a lăsat „lumina ascunsă sub obroc”, ci a scos-o la vedere ca să „lumineze tuturor celor din casă” (Matei 5, 15).

          Am primit nenumărate mesaje de la cei care au citit primul volum și care au mărturisit că s-au bucurat și folosit mult de cele citite, lucru care ne-a întărit și încurajat să continuăm această lucrare. Ca și primul volum și aceste „file de Pateric” conțin mărturii sub formă de interviuri sau scrisori primite pe adresa mănăstirii, la care s-a adăugat și un capitol mai amplu, cuprinzând învățătura părintelui Proclu.

          Invităm, așadar, pe cei care doresc să ne fie alături la această sărbătoare a recunoștinței față de „bătrânul Proclu cel smerit”, să participe la momentele ce se vor desfășura după următorul program:

          Ora 9,00: Sfânta Liturghie
          Ora 10,30: Parastasul pentru părintele Proclu
          Ora 11,00: Lansarea cărții: „Părintele Proclu - file de Pateric II”
          Ora 12,00: Agapa frățească.

          Obştea Mănăstirii Sihăstria Putnei

Alte articole despre:

Adăugați un gând