Cum facem noi piftia de pește

Versiune tipar PDF version Send by email

La mese de sărbătoare, și nu numai.

Avem nevoie de:

 1 kg pește (de preferat șalău sau crap)

 2-3 morcovi

 1-2 bucăți țelină

 1-2 bucăți păstârnac

 7-8 căței usturoi

 Piper 

 Sare 

 2 plicuri de gelatină

 

Și facem așa

1. Curățăm și spălăm bine peștele; atenție la curățarea capetelor de branhii.

2. În aprox. 3 kg de apă fierbem peștele împreună cu legumele (dar păstrăm vreo 6 căței de usturoi).

3. Scoatem peștele, îl dezosăm cu grijă, îl împărțim în boluri mici și îl presărăm cu puțin piper măcinat.

4. Zeama o strecurăm, adăugăm 6 căței de usturoi mărunțit, piper și gelatina (dizolvată, în prealabil, în 50 gr apă călduță).

5. Umplem apoi bolurile și le lăsăm la rece. Ornăm cu felii de morcovi (din cei fierți), frunze de pătrunjel etc.

 

Bine de știut

1. Strecurați bine supa, folind și strecurătoarea de metal și un tifon. 

2. Adăugați usturoiul mărunțit nu în zeama fierbinte, ci atunci când s-a mai răcit (să fie călduță).

3. Dacă nu aveți gelatină, puteți să mai fierbeți unul sau două capete de pește.

4. Se pot fierbe legumele separat și peștele separat. Sau se fierb legumele, se strecoară supa, se lasă să se răcească și apoi se adaugă peștele și se mai fierbe o oră la foc mic.

5. Puteți tăia morcovul fiert în rondele, puneți câteva în boluri și apoi peștele și supa strecurată. După ce s-a răcit, înveliți bolul timp de 1-2 minute cu un șervet îmbibat cu apă fierbinte, apoi întoarceți bolul pe o farfurie; piftia se va desprinde mai ușor și va un aspect foarte plăcut.

Alte articole despre:

Adăugați un gând