Concurs pentru elevi

Versiune tipar PDF version Send by email

În anul centenar al Marii Unirii, mănăstirea noastră organizează un concurs cu premii pentru cel mai frumos eseu cu tema „Care sunt foloasele unirii sau unității?”

Pe cine invităm să participe?
Toți elevii care își iubesc Familia, Biserica și Țara și care vor să împărtășească și cu alții această experiență a lor. Concursul se va realiza pe ciclurile de învățare (clasele I-IV; V-VIII; IX-XII).

În ce constă concursul?
Elevii vor realiza un eseu cu tema „Care sunt foloasele unirii sau unității?”, în care argumentele să fie exprimate cât mai frumos și mai convingător. Eseul poate vorbi nu doar despre unitatea de neam, ci și despre unitatea interioară, unitatea colegială, unitatea în societate, în familie, în Biserică, unitatea de credință, de neam sau chiar la nivel mondial etc.

Veți menționa la finalul lucrării: 
a. Numele și prenumele elevului
b. Clasa, școala, localitatea, județul
c. Un număr de telefon de contact.

Unde se trimit eseurile?
La Mănăstirea Sihăstria Putnei: fie direct, fie prin poșta electronică (sihastriaputnei@gmail.com), fie prin poșta clasică (la adresa: Mănăstirea Sihăstria Putnei, 727455, loc. Putna, jud. Suceava).

Data limită de primire a materialelor este joi, 17 mai 2018 (Înălțarea Domnului).

Cine evaluează?
Un colectiv de părinți din mănăstire și profesori/învățători din zonă.

Premierea
Va avea loc pe 27 mai 2018 (Pogorârea Sfântului Duh), la finalul slujbei de duminică.

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învățământ (primar, gimnazial, liceal), astfel: premiul I – 1000 lei, premiul al II-lea: 800 lei, premiul al III-lea: 700 lei. Va exista și un premiu special, în valoare de 2500 lei.

Alte detalii
Le puteți solicita scriindu-ne pe adresa de email: sihastriaputnei@gmail.com.

Vă așteptăm să participați cu mult drag!

 

 

Alte articole despre:

Adăugați un gând