Premierea câștigătorilor

Versiune tipar PDF version Send by email

S-au bucurat copiii, s-au bucurat părinții și profesorii, și din bucuria lor sinceră ne-am umplut și noi.

Nu doar slujba Vecerniei din ziua de Paști a fost așteptată cu intensitate, datorită solemnității ei, date de citirea Sfintei Evanghelii în mai multe limbi, ci și pentru că toți eram nerăbdători să-i cunoaștem pe câștigători. Anunțați de vineri, cei mai de aproape au promis că vor veni și au venit, alții, mai de departe sau împiedicați de anumite probleme, ne-au răspuns că, din păcate, nu pot fi prezenți. Și unii, și alții au primit vestea cu multă emoție și cu vădită bucurie.

La finalul slujbei, părintele stareț, Arhimandritul Nectarie Clinci, a prezentat pe scurt cum s-a născut ideea acestui concurs, dintr-o străfulgerare de gând, apoi cum a luat o amploare pe care n-am preconizat-o, dar care a dus, în final, la peste 830 de lucrări trimise prin poșta clasică sau poșta electronică, sau aduse personal la mănăstire. Fiecare lucrare a trecut prin ochii – și sufletul – a trei persoane care cu greu s-au decis asupra cărora să se oprească drept câștigătoare a premiilor anunțate (în anumite momente a fost nevoie chiar de „negociere”).

Am descoperit, cu această ocazie, că ora de Religie nu este, și nici nu poate să fie, o simplă oră de transmitere și receptare a unor cunoștințe religioase. Dincolo de acestea, se ascund bucurii, drame, ori frumuseți care îi ajută pe cei mici să crească. Să crească frumos, ca oamenii frumoși de mâine. 

***

Aici puteți afla Cine sunt câștigătorii concursului
Iar eseul „Mie mi-a schimbat viața...” este una dintre cele mai emoționante lucrări primite de la elevi.

Alte articole despre:

Adăugați un gând